Valitse sivu

KUVAPANKKI TIETOSUOJASELOSTE

Päivitetty 29. maaliskuuta 2019.

Mediapankin käyttäjän henkilötietojen turvallisuus on Finlayson Oy:lle erittäin tärkeää. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten käsittelemme mediapankin (”kuvapankki”, mediabank.finlayson.fi) käyttäjän tietoja palvelun käytön yhteydessä.

1. Rekisterinpitäjä

Finlayson Oy, yritystunnus 1832849-3 (”Finlayson”)
Porkkalankatu 13FL
00180 Helsinki

Kuvapankin tietosuojayhteyshenkilö:
PR- and Brand manager – Julia Vierros
julia.vierros@finlayson.fi
+358 408339723

2. Henkilötietojen käsittelytarkoitus ja oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on kuvapankki-palvelun tuottaminen ja ylläpito. Henkilötietoja käsitellään, jotta palvelua voidaan tarjota käyttäjäryhmäperusteisesti ja palveluun liittyvien yhteydenottojen ja asiakaspalvelun tarjoamiseksi.

Oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle perustuu sopimukseen sekä rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun.

3. Mitä henkilötietoja Finlayson käsittelee?

Kuvapankin käyttäjiltä kerätään seuraavia tietoja:

 • etunimi
 • sukunimi
 • sähköpostiosoite
 • maa
 • yritys
 • käyttäjäryhmä, esim. sisäinen, myymälät, media, vienti, vähittäiskauppa tai muu

Pääasiassa tiedot ovat käyttäjien itse antamia. Lisäksi kerätään palvelua koskevia tietoja, kuten käyttäjän lataamat kuvat. Saatat antaa tietoja myös ottaessasi yhteyttä Finlaysonin työntekijöihin.

4. Ketkä käsittelevät henkilötietojasi?

Henkilötietojasi käsitellään ensisijaisesti Finlaysonin organisaation sisällä ja vain sellaisten henkilöiden toimesta, jotka ovat työtehtäviensä puolesta oikeutettuja käsittelemään henkilötietojasi. Henkilötietojasi käsitellään EU/ETA-alueen sisäpuolella.

Henkilötietojesi käsittely tapahtuu kolmansien osapuolten toimesta ainoastaan silloin, kun käytämme toiminnassamme palveluntarjoajia – esimerkiksi palvelumme kehittämisen tai ylläpitämisen tarkoitukseen. Varmistamme henkilötietojesi riittävän suojan sopimalla jokaisen palveluntarjoajan kanssa käsittelystä vaatimustenmukaisin käsittelysopimuksin. Palveluntarjoajat voivat käsitellä henkilötietojasi vain Finlaysonin määrittelemiä käsittelytarkoituksia varten. Mikäli haluat tietää lisää henkilötietojasi käsittelevistä kolmansista osapuolista, voit ottaa sähköpostitse yhteyttä julia.vierros@finlayson.fi.

5. Tietojen säilytysaika

Palvelun käyttäjien tiedot tarkistetaan vuosittain ja epäaktiiviset käyttäjät poistetaan tässä yhteydessä. Käyttäjä katsotaan epäaktiiviseksi, kun hän ei ole käyttänyt palvelua 12 kuukauteen.

6. Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on rekisteröitynä oikeus vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn ja saada tietoa käsittelystä. Alta löydät tiedon sinulla rekisteröitynä olevista oikeuksista. Mikäli haluat käyttää jotakin alla olevista oikeuksistasi, otathan ystävällisesti yhteyttä Kuvapankin tietosuojayhteyshenkilö Julia Vierrokseen sähköpostitse julia.vierros@finlayson.fi.

 • Tietojen tarkastusoikeus
  Sinulla on oikeus saada mahdollinen varmistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä, ja tarkastaa mitä tietoja olemme sinusta keränneet.
 • Virheellisten tietojen oikaiseminen
  Sinulla on oikeus pyytää meitä täydentämään tai korjaamaan sinua koskevat virheelliset, epätarkat tai puutteelliset henkilötiedot.
 • Oikeus tietojen poistamiseen
  Sinulla on oikeus tietojesi poistamiseen. Tällöin poistamme kaikki Kuvapankin käyttäjätiliin liitetyt henkilötiedot.
 • Käsittelyn rajoittaminen
  Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Voit käyttää oikeuttasi esimerkiksi silloin kun tietosi eivät joiltakin osin pidä paikkaansa. Tällöin sinulla on oikeus vaatia käsittelyn väliaikaista rajoittamista, kunnes tietojesi paikkansapitävyys on varmistettu.
 • Oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen
  Voit vaatia henkilötietojesi siirtoa, mikäli käsittelemme itse toimittamiasi henkilötietoja antamaasi sopimukseen perustuen. Tällöin toimittamme sinua koskevat henkilötiedot koneluettavassa muodossa, jotta voit säilyttää niitä itse tai siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle.
 • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä
  Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus perustellulla syyllä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Oikeus henkilötietojen käsittelyn vastustamiseen sinulla on esimerkiksi silloin, kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella. Tällöin arvioimme tapauskohtaisesti, onko henkilötietojen käsittelylle edelleen olemassa jokin huomattavan tärkeä ja perusteltu syy.
 • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  Mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä paikalliselle valvontaviranomaiselle.